piątek, 30 listopada 2012

Jelen Pivo

Bo wieczorem może być też Jeleń...



Podążając szlakiem piwnych smaków po raz pierwszy odwiedzamy południową Europę. W tym odcinku sięgamy po prawdopodobnie najpopularniejsze piwo z Serbii - Jelen Pivo, propozycję browaru Apatinska Pivara. Czy serbskie Jelenie są lepsze od polskich Żubrów lub czeskich Jeży?

Żółta puszka z podobizną tytułowego rogacza i stylowo zapisaną nazwą wywołuje pozytywne odczucia, czego niestety nie można powiedzieć o jej zawartości. Trunkowi z Apatina brakuje wyrazistości i charakteru. Smakuje on niczym średniej klasy koncernowe piwo (którym wszak jest) cechujące się zdecydowaną, lecz niestety typową goryczą.

Konsumpcja Jelenia na szczęście nie należy do nieprzyjemnych, ale nie dostarcza też żadnej większej satysfakcji. Po serbski produkt można sięgnąć, lecz naszym zdaniem nie jest to konieczne. Tak jak całkowicie zbędne jest regularne picie Żubra.

INFO:
Jelen Pivo:
- Piwo jasne, pasteryzowane
- Zawartość alkoholu: 5,0% obj.

OCENA:
Damian: 5,5/10
Paweł: 5,5/10
OCENA KOŃCOWA:






PLUSY:
1. Wyróżniająca się puszka.

MINUSY:
1. Nie wyróżniający się smak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz